7 – 11 jaar Welpen

7 - 11 jaar

Leeftijd: 7 tot 11 jaar (groep 4, 5 en 6)
Draaitijd: Zaterdag 9:30 tot 11:30 uur

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de welpen en speel mee in de jungle!

welpen_RGB

De kinderen van 7 tot en met 11 jaar spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers.

Spelen in thema

De welpen spelen in het thema van Jungleboek en beleven allerlei spannende avonturen in de jungle. De welpen identificeren zich met Mowgli of Shanti en spelen in de jungle met hun vrienden Baloe, Bagheera, Rikki Tikki Tavi, Marala en vele anderen. In de jungle is er altijd wat te doen en elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden. Veel programma’s vinden plaats in het thema jungleboek, maar ook worden er activiteiten gedaan die los staan van het Jungleboek verhaal. Hierdoor blijft er variatie bestaan, zodat de jongere en oudere welpen wekelijks een compleet nieuw programma krijgen. Door deze combinatie komen onder andere de volgende activiteiten aan bod: toneelstukjes, dans; bosspelen, smokkelspelen, speurtochten; dorpsspelen, ruiltochten, fototochten, kampvuur, brood bakken, koken, estafettes, quizzen, waterspelletjes, balspelen,tekenen, knutselen en andere creatieve bezigheden. Buiten de wekelijkse programma’s hebben ze ook (installatie)weekenden, leuke regio-activiteiten en natuurlijk een zomerkamp!
Op alles wat de kinderen bij de welpen leren, wordt voortgeborduurd bij de scouts. Dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’.

Kom vrijblijvend een paar keer mee doen en ontdek Scouting en de Welpen bij Scouting M.Sinclair.