5 – 7 jaar Bevers

Leeftijd: 5 tot 7 jaar (groep 2 en 3)
Draaitijd: Zaterdag 9:30 tot 11:30 uur

Ben jij tussen de 5 en 7 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen, lekker buiten te spelen en allemaal dingen te leren? Kom dan bij de bevers! Hier doe je allemaal leuke spelletjes met kinderen die even oud zijn als jij.

bevers_RGB

De kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting ‘bevers’ genoemd. Bij de bevers ligt de nadruk op het spelen en leren in de natuur. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder leiding van deskundige vrijwilligers.

Spelen in thema

De bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen. In het dorp Hotsjietonia wonen allerlei verschillende mensen, waaronder Stuiter. Stuiter is een bever die dezelfde groei en ontwikkeling doormaakt als de bevers in een groep. Stuiter is een androgyn figuur, zodat zowel jongens als meiden zich met Stuiter kunnen identificeren.

In het dorp Hotsjietonia maken de bevers allerlei avonturen mee en leren ze van alles en nog wat. Ze knutselen en zingen met Keet en Fleur Kleur, ze leren dingen over de natuur bij Bas Bos en Rebbel, ze horen over andere landen bij Sterre en Steven Stroom, komen tot rust bij Noa en gaan koken met Rozemarijn. Ook met Professor Plof en Stanley Stekker is er altijd wat te beleven. Veel programma’s vinden plaats in het thema van het dorp Hotsjietonia, maar ook worden er activiteiten gedaan die los staan van dit verhaal. Hierdoor blijft er variatie bestaan, zodat de jongere en oudere bevers wekelijks een compleet nieuw programma krijgen. Buiten de wekelijkse programma’s hebben ze ook (installatie)weekenden, leuke regio-activiteiten en natuurlijk een zomerkamp!
De vaardigheden die kinderen bij de bevers opdoen, worden uitgebouwd bij de welpen zodat kinderen zich continu blijven ontwikkelen. Dit wordt bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’ genoemd.

Kom vrijblijvend een paar keer mee doen en ontdek Scouting en de Bevers in het dorp Hotsjietonia bij Scouting M.Sinclair.