15 – 18 jaar Explorers

Leeftijd: 15 tot 18 jaar
Draaitijd: Vrijdag 20:00 tot 22:00 uur

Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en wil jij je eigen plannen maken? Word dan explorer! De explorers organiseren hun eigen activiteiten, zoals een expeditie in het binnen- of buitenland. Ga op kamp in Zweden, hiken in Luxemburg of zeilen in Zeeland. Ook organiseren ze spectaculaire evenementen, uitdagende outdooractiviteiten en als klap op de vuurpijl runnen ze gezamenlijk hun eigen afdeling.

explorers_RGB

De meiden van 15 tot en met 18 jaar worden ‘explorers’ genoemd bij Scouting. Zij organiseren hun eigen activiteiten, maken hun eigen programma en zorgen dat de gehele groep explorers (afdeling) goed loopt. Ze regelen bijvoorbeeld de financiën van hun afdeling en verdiepen zich in verschillende vaardigheden. Ook kunnen ze ervoor kiezen om meerdere opkomsten te besteden aan een project. Explorers hebben geen leiding meer, maar begeleiding die advies geeft en motiveert als dat nodig is. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden, ontwikkelen ze zich en worden ze zelfstandig. Ze doen vaardigheden en kennis op en ontwikkelen zich continu. Dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn.

Activiteiten

Het aanbod van de activiteiten is net zo veelzijdig als de Explorers zelf zijn. Ze bedenken immers met elkaar wat ze gaan doen. Hierdoor ontstaan er vaak verrassende programma’s. Zeker deze speltak verlegt haar grenzen; zo keren bijvoorbeeld outdoor programma’s regelmatig terug op het programma! Een aantal Explorers is al (assistent)-leidster bij een jongere speltak.
Buiten de wekelijkse programma’s hebben ze ook (installatie)weekenden, leuke regio-activiteiten en -feesten en natuurlijk een zelf georganiseerd zomerkamp!

Kom vrijblijvend een paar keer mee doen en ontdek Scouting en de Explorers bij Scouting M.Sinclair.