11 – 15 jaar Scouts

Leeftijd: 11 tot 15 jaar (groep 7 en 8, klas 1 en 2)
Draaitijd: Zaterdag 9:30 tot 12:00 uur

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Word lid bij Scouting M.Sinclair en beleef uitdagende avonturen bij de scouts! Samen met je nieuwe vriendinnen doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert. Leer pionieren, ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen!

scouts_RGB

Scouts, dat is een verzamelnaam voor meiden tussen de 11 en 15 jaar die lid zijn van Scouting. Het spel speelt zich niet meer af in de fantasiewereld, maar staat midden in de ‘echte’ wereld. De eerste tijd bij de Scouts maken de kinderen kennis met het Scoutingprogramma. Ze ontdekken dan dat er erg veel mogelijk is. Centraal in het Scoutsprogramma staan de 8 verschillende activiteitengebieden. Dit zijn: Uitdagende Scoutingtechnieken , Expressie, Sport & Spel, Buitenleven, Identiteit, Internationaal, Samenleving, Veilig & Gezond. Voor bijna alle activiteiten geldt dat de samenwerking onmisbaar is; samen komen we immers verder. Naast samenwerking en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat scouts (een deel van) een opkomst leren organiseren. Deze groep scouts wordt op deze manier relatief zelfstandig en de scouts worden voorbereid op de volgende speltak, de explorers, waarin ze zelf activiteiten gaan organiseren. Zo blijven scouts zich steeds verder ontwikkelen, dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’.
Buiten de wekelijkse programma’s hebben ze ook (installatie)weekenden, leuke regio-activiteiten, zoals RSW en Kookwedstrijden, en natuurlijk een zomerkamp!

Kom vrijblijvend een paar keer mee doen en ontdek Scouting en de Scouts bij Scouting M.Sinclair.