Leeftijdsgroepen

Van Bever tot Stam

Scouting staat open voor iedereen, of je nu jong of oud bent. Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij onze Scoutinggroep. Bij Scouting wordt gewerkt met verschillende leeftijdsgroepen die speltakken worden genoemd. De jongste speltakken spelen hun spel in een thema. Het spelen in een thema prikkelt de fantasie en stimuleert de ontwikkeling van het kind.

Klik op onderstaande speltaklogo’s voor meer informatie over die leeftijdsgroep

bevers_RGB
welpen_RGB
scouts_RGB

5-7 jaar: bevers

Kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting ‘bevers’ genoemd. De bevers gaan samen met de andere dorpsbewoners op avontuur in het dorp Hotsjietonia. Spelenderwijs leren bevers vanalles!

7-11 jaar: welpen

Kinderen van 7 tot en met 11 jaar worden bij Scouting ‘welpen’ genoemd. De welpen spelen hun spellen in de spannende jungle en gaan met Shanti, Mowgli en de andere junglefiguren op pad waarbij ze allerlei handige dingen leren.

11-15 jaar: scouts

Kinderen van 11 tot en met 15 jaar worden bij Scouting ‘scouts’ genoemd. De scouts gaan bijvoorbeeld vlotvaren, ze koken zelf op hun eigen kampvuur en ze leren hun eigen mening te vormen

explorers_RGB
stam_RGB
plusscouts_logo_150

15-18 jaar: explorers

Jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden bij Scouting ‘explorers’ genoemd. Explorers bedenken zelf welke activiteiten ze willen doen en leren onder andere hoe je zelf een expeditie (kamp) kunt organiseren.

18-21 jaar: stam

Jongeren van 18 tot en met 21 jaar worden bij Scouting ‘stam’ genoemd. De stam organiseert hun eigen kampen en activiteiten en kunnen drie uitdagingen kiezen waarmee ze gedurende hun stamperiode aan de slag gaan.

vanaf 23 jaar: plusscouts

Vanaf 23 jaar is het de mogelijkheid bij de plusscouts te komen. Zij draaien helemaal zelfstandig ca. eens in de drie maanden. Wie? Iedereen die affiniteit met onze scoutinggroep heeft. Dat kan zijn (oud)leiding, (oud)bestuur, oud-leden maar ook ouders van (oud)leden etc.