Scoutfit en Installatie

Als je als nieuw jeugdlid een tijdje meegedraaid hebt, na overvliegen van jongere speltak of nieuwe instroom, gaan we je officieel installeren wat meestal op het installatieweekend gebeurd.Je legt de wet en gelofte voor jouw speltak en laat zo zien dat je er echt bij wil horen. Bij deze gelegenheid, en sowieso bij alle opkomsten, moet de scoutfit, het uniform van scouting, gedragen worden. Dit moet door de leden zelf aangeschaft worden.

De scoutfit bestaat uit:

• Donkerblauwe (spijker)broek
  • Bevertrui of speltakblouse. Iedere speltak heeft een eigen kleur.
  • Das van scouting M.Sinclair (blauw met gele rand) Deze krijg je van de groep.

De bevertrui en speltakblouses zijn te koop bij de Scoutshop

Van de groep krijgt het lid:

• das
  • dasring
  • groepsnaambandje
  • speltakteken
  • Scouting Nederland insigne
installatie_scouts

T-Shirt / Trui

Voor de warme of koude maanden heeft onze groep ook een groepsshirt en/of groepstrui. U bent niet verplicht deze aan te schaffen. Dit zijn geen vervangers voor de scoutfit; bij opkomsten dient altijd de blouse en das gedragen te worden. De blouse en/of trui kan via de leiding besteld worden.

Scoutfit Insignes

blouse_insignes

Lokatie Insignes

1-Groepsnaambandje
2-Evenementennaambandjes
3-Speltakteken
4-Vlaggetjes vlnr Europa*, Nederland**, Brabant
5-Vaardigheidsinsignes
6-Regiobadge
7-Scouting Nederland insigne

Verstrekking installatie-items

De das, dasring, groepsnaambandje en Scouting Nederland insigne worden eenmalig kosteloos verstrekt door onze groep. Bij overvliegen naar een andere speltak moeten deze van de oude blouse af worden gehaald of zelf nieuw worden aangeschaft

*Europese vlag mag alleen gedragen worden als je met je scouting buiten Europa op kamp bent geweest.
**Nederlandse vlag mag alleen gedragen worden als je met je scouting buiten Nederland op kamp bent geweest.