Doelstelling Scouting Nederland

Spelvisie SCOUTS

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting kunnen kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd besteden in de natuur. Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander. Zo ontwikkelen de kinderen en jongeren zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om van alles te ontdekken en te leren. Ook als je volwassen bent, is er bij Scouting de mogelijkheid je te ontwikkelen. Dit kan bijvoorbeeld in de rol van vrijwilliger, leiding of bestuurder.

Scouting gaat uit van een spelvisie waarin de doelen van het spel omschreven zijn en de activiteiten sluiten hierop aan. De spelvisie van Scouting is samen te vatten in het woord SCOUTS:

spelvisie-SN

Voor meer informatie over de Spelvisie en Doelen verwijzen we u naar de website van Scouting Nederland